Tuesday, June 1, 2010

2010 Volkswagen Polo GTI - Özellikleri - Fiyatları - Fiyat Listesi


Volkswagen'in adeta asfalt canavarı haline getirdiği Polo GTI haziran ayından itibaren yollarda olacak.

1.4 litrelik TSI motordan 180 HP'lik güç elde eden Volkswagen mühendisleri bu minik otomobilin 229 kilometre sürate çıkmasını sağlamış. Tabi bu değerler gözünüzü korkutmasın, Polo bu büyük performansa ulaşırken ortalama 5,9 litre benzin tüketerek cebinizi de koruyor.

Otomobil, genel karakterini koruyan tek kapılı tasarım, ledli farlar kırmızı çizgili petek desenli ön ızgara, GTI jantlar, arka spoiler ve çift egsoz çıkışı ile GTI kimliğini ön plana çıkarıyor.

Polo GTI, kabinde de kırmızı dikişli ele iyi oturan şık deri direksiyon ve vites kolu, kırmızı beyaz desenli sert koltuklar ile sportiflik sağlanmaya çalışılmış.

Volkswagen'in büyük sükse yapan 1.4 litrelik TSI motoru, otomobilin 180 HP'lik büyük bir güç elde etmesinde yardımcı oluyor. Polo GTI bu değerlerle 1.8 litre turbo otomobilin performansını elde edebiliyor.

Kompresör ile düşük devirlerde bile turbo boşluğu bulunmayan Polo yedi vitesli DSG şanzıman sayesinde bu büyük gücü son hıza kadar kesintisiz olarak tekerleklere iletirken, ortalama 5,9 litrelik benzin tüketiyor.

Haliyle bu küçük otomobil bu kadar güçlü hale getirildiği takdirde yol tutuşu da önemli bir hal alıyor. Spor süspansiyon ve direksiyon, elektronik sistemlerin de yardımıyla virajları adeta bir go-kart gibi alırken, şaşırtıcı bir şekilde yüksek sürüş konforu sağlıyor.

0 comments:

Post a Comment